Frank Koen is per aanstaande maandag de nieuwe burgemeester van Katwijk. Koen is door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemd.

Koen is 60 jaar en lid van het CDA. Van 2010 tot 2016 was Koen burgemeester van  Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik. Eerder was de hij wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis. Op dit moment heeft hij een adviesbureau op het terrein van bestuur en veiligheid, en is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Frank Koen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Katwijk. De fractievoorzitters hebben na een gesprek unaniem ingestemd met zijn benoeming.

Als waarnemend burgemeester vult Koen de functie van burgemeester Wienen in. Hij is per vandaag burgemeester van Haarlem.

Comments

comments

DELEN