KATWIJK – Heel wat mensen uit Katwijk en omgeving zullen zich nog de woorden herinneren die de Frans-Nederlandse ouderling Christian Vennink een half jaar geleden sprak bij het jubileum van ds. Barend Weegink in de Oude Kerk. Hij nodigde de Nederlanders uit om van de zomer naar de Loirestreek bij Sancerre en ten westen van Bourgondië te komen op de zondagen dat er in de protestantse kerk tweetalige diensten met vakantiegangers worden gehouden. Nu is het zover. In het kader van Nederlandstalige diensten in het buitenland 2017 verzorgen ds. Weegink en voorzitter Vennink opnieuw een tweetal diensten voor Franse en Nederlandse bezoekers. Peter Witteveen uit Vaassen/Emst is er de musicus. Er worden speciale liturgiebladen met tweetalige liederen gereed gemaakt. En na afloop is er een gastenontmoeting met koffie, een drankje en een maaltijd of barbecue. Mensen zijn enthousiast over de mogelijkheid die de kleine Franse gemeente biedt en ze komen van heinde en ver ernaar toe. Een zondagse dienst en een na-ontmoeting geeft een extra accent aan de vakantie.

De gegevens zijn:
Zondag 30 juli 2017, 10.30 uur in de Temple Protestant in Sancerre (departement Cher, centre). De kerk staat naast Gendarmerie en Tribunal in de oude stad, route D955, rotonde, Rue du Serre Coeur, linksaf Rempart des Dames, daar parkeren en rechts oplopen naar Rue du Dogue.
Zondag 6 augustus 2017, 10.30 uur in de Temple Protestant in Châtillon-sur-Loire (departement Loiret, centre). De kerk staat tegenover de Mairie en het Office de Tourisme, Rue Franche D50 en Rue de Chambon D49.
Informatie over de mogelijkheden en de bereikbaarheid kan worden gegeven via het mobiele nr. van de predikant 0(031) 651631426 of de mail: barend@weegink.net

Comments

comments

DELEN