De G-schaatsers van IJsclub Voorwaarts zijn volop in voorbereiding op hun Olympische Spelen. ‘Iedereen kan sporten’ staat voor deze atleten voorop. Sporten is voor hen een middel om meer zelfvertrouwen te krijgen waardoor ze zich beter kunnen manifesteren in het dagelijks leven.

Op zaterdag 26 november vertrokken de Olympiërs op weg gegaan naar Dordrecht om deel te nemen aan het Special Olympics Shorttrack Event. Dit keer is bijna het gehele team van IJsclub Voorwaarts meegegaan om deel te nemen aan deze wedstrijden. Onze afvaardiging bestond uit acht schaatsers met coach en begeleiders.

7 x goud, 5 x zilver, 3 x brons
De schaatsers hebben individueel deelgenomen aan verschillende afstanden, waarbij zij op basis van hun persoonlijke tijden uiteindelijk in verschillende categorieën de strijd konden aangaan met schaatsers uit heel Nederland. Uiteindelijk hebben de schaatsers van IJsclub Voorwaarts op deze dag 7 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen medailles bij elkaar geschaatst! De sporters die deze bijzondere prestatie hebben geleverd zijn Peter, Ilonka, Ruud, Danielle, Peter, Marieke, Colin en Michelle.

Rabobank Katwijk doneerde een mooi bedrag om het Olympische team op weg te helpen naar de Special Olympics International in maart 2017.

g-schaatsers-dordrecht

Foto: Ans Guijt via Facebook