Na een amendement van GemeenteBelangen heeft het college het inrichtingsplan voor het entreegebied bij het nieuwe zwembad aangepast. De vijf zwarte dennen kunnen daardoor blijven staan.  Het bleek geen probleem en kostte uiteindelijk NIETS. Maar bespaart wel de kosten van het rooien van de dennen en de aankoop en aanplant van jonge sprieten.

De gemeente had beter moeten opletten. Ze is via het Sportbedrijf eigenaar van de grond en daarmee van de bomen. En ze levert de financiën.

Maar helaas, de gemeente zag niets en deed niets. Ook al schreef ze een lijvig bomenbeleidsplan.  En datzelfde lijvige bomenbeleidsplan verhinderde evenmin dat de gemeente de bomenrij langs de Industrieweg ruïneerde omdat ze wilde bezuinigen op het onderhoud van een fietspad.

GB vindt het tijd voor een kwaliteitsimpuls in het groenbeheer.  Er zijn genoeg bomenbeleids- en groenbeheerplannen, laat de gemeente nu eerst maar eens de praktijk verbeteren.  Geen bomen meer in kuiltjes planten maar op heuveltjes, geen honingzwam meer veroorzaken bij de wortels, geen sprieten meer planten naast volwassen bomen, geen takken meer onjuist afknotten, geen bomen meer beschadigen met de grasmaaimachines. GB maakt momenteel een lijst van zulke missers samen met deskundigen. En ontvangt van inwoners dolgraag tips over plekken met deze en andere groene missers. Stuur ze naar info@gbkatgwijk.nl om samen een keerpunt te maken van de misser met de zwarte dennen.

Comments

comments

DELEN