Ieder jaar doet de fractie van GemeenteBelangen verslag aan de kiezers. Hieronder vindt u het verkorte verslag over het derde jaar in de periode 2014-2018. Het volledige verslag staat op onze website: www.gbkatwijk.nl onder “verslag aan kiezer”

Burgers
Na tientallen jaren inzet van GB voor burgerparticipatie kwam het college in mei eindelijk met een nota om burgers voortaan ook te betrekken bij de uitvoering van bestaand beleid en niet alleen bij de vorming van nieuw beleid.
Verkeer
De aansluiting van de Westerbaan aan de Julianalaan/Boslaan is een oplossing waar GB al jaren voor pleit en die nu eindelijk ook door het college omarmd werd.
GemeenteBelangen werkte samen met omwonenden aan een veiliger inrichting van de Voorhouterweg en de Spinozalaan.
De gemeente gaat ook eindelijk de Rijnstraat inrichten als 30 kilometer-weg, maar dit duurt voor GB eigenlijk nog te lang.
GB presenteerde in februari haar initiatiefplan voor de verdieping van de N206 in combinatie met plannen voor R-net. Dit plan is als initiatief plan ingediend in de raad. Het college beraad zich hier op.

Zorg
De fractie vroeg het college de WMO regels te verzachten voor personen met gevorderde dementie. Die mogen nu in bepaalde gevallen langer thuis blijven wonen al kost dat de gemeente extra geld.
De fractie kwam op voor de privacy van bijstand aanvragers, waar zij liever een individuele in plaats van groepsvoorlichting willen krijgen.

Groen
Na vragen van GB ging de gemeente meedoen met Operatie Steenbreek, dat bewoners aanzet hun tuintjes te vergroenen in plaats van te verstenen.
De fractie steunde ook een initiatief voor een hondenuitrenveldje langs het Oegstgeesterkanaal.

We houden in de gaten hoeveel bomen de gemeente nog over heeft, daar dit aantal de afgelopen jaren gestaag omlaag gaat.
Het grote succes is natuurlijk de bloemenmandjes (hanging baskets) wat een GB idee is uit 2010.

Financiën
GB bekritiseerde het college omdat het bij Haven 2 €2,9 miljoen kwijt raakte. Het leidde tot een motie van wantrouwen vanuit de gehele oppositie.
De fractie stelde ook dat het verschil in investeringen tussen Katwijk aan Zee en de andere kernen te hoog oploopt. De fractie stemde mede daarom tegen extra krediet voor het Andreasplein.

Wonen
Ook bracht GB de inwoners van Frederiksoord en Rijnsoever in contact over de opknapbeurt van hun wijk, daar dit redelijk moeizaam en traag verliep.
Wij zorgden voor een hekje om het milieu eiland in de P. van Saxenstraat.

Cultuur
Wij streden tevergeefs tegen de verkoop van Tripodia. Het word nu verkocht aan een kerkgenootschap. Dat zal zijn eigen regels bepalen voor de verhuur van de zalen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Instemmen met 30 miljoen euro voor Katwijk Zee (parkeergarage/bieb/aankoop Riche/herinrichten centrum/zwembad) en dan geen extra krediet van 277.000 voor het Andreasplein. Bedoelt u dat verschil?

Comments are closed.