Een gedreven RVV heren 1 maakte haar favorietenstatus in de eigen Boorsmazaal tegen Delta (nummer voorlaatst) afgelopen zaterdag volledig waar. Met veel servicedruk en het nodige aanvalsgeweld hadden de bezoekers geen moment de illusie dat er iets te halen viel tegen de Katwijkse volleyballers (4-0).

Na een haperend begin ging het motortje bij RVV al snel tevreden zoemen. De service liep als een trein, waardoor het gaatje in de eerste set halverwege al snel was geslagen (25-18). Ook in de passing en verdediging waren de Katwijkers bijzonder sterk, wat goed van pas kwam toen RVV het op enkele momenten in de tweede en derde set even lastig kreeg. De meest onmogelijke ballen werden van de grond gehaald, waarna spelverdeler Ron de Mooij (de half zieke aanvoerder werd regelmatig afgewisseld door broertje Ard) steeds weer een scorende aanvaller vond. Met 25-20 winst in set twee was er geen vuiltje aan de lucht, al was dat eigenlijk de hele wedstrijd het geval.

Toch kreeg de formatie van Krasimir Filipov het aan het eind van de derde set nog even lastig, al was het verschil in punten mede dankzij een lange serviceserie van De Mooij toen al erg groot. Van 20-10 werd het 22-15, maar na een time-out stonden alle poppetjes weer in de juiste stand (standje passing verzorgen en bal binnen de lijnen beuken) en met 25-17 was de wedstrijd gewonnen.

In de bonusset gaven de Katwijkers meteen vol gas, want in de strijd om een mooie positie in de top van de Promotieklasse telt ieder punt en dus elke set. Delta wist zich nauwelijks raad met de service van RVV en het kostte de thuisclub tot genoegen van het talrijke publiek weinig moete om met 25-15 de volle winst naar zich toe te trekken.

Komende vrijdag 29 januari treft RVV met Leython DC een tegenstander van een heel ander kaliber. De Leiderdorpse rivaal gaat momenteel aan kop en verdedigt vrijdag een voorsprong van zeven punten op de Katwijkse nummer drie. Die zijn erop gebrand om de 3-1 thuisnederlaag recht te zetten. De strijd in sporthal de Bloemerd barst om 21.30 uur los.