In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kan met ingang van maandag 18 april niet meer met muntgeld worden betaald. Deze maatregel nemen zij omdat contant geld in de vestigingen minder veilig is voor gebruikers en medewerkers van de bibliotheek. De tijd die deze maatregel oplevert zetten we in bij de Bibliotheek op School.

Wie iets (telaat-geld, toegangskaarten, contributie) wil afrekenen, kan dat doen via de betaalautomaat die in elke vestiging staat óf met iDEAL (dit kan voor bedragen vanaf € 2,-). Een andere handige mogelijkheid is om een tegoed op een lenerspas te storten waarna eventuele kosten dan automatisch van het tegoed worden afgeschreven.

Betalen? Doe het snel, eenvoudig en veilig
De betaalmogelijkheden nogmaals op een rijtje:

  • pinnen via de betaalautomaat
    Bibliotheekgebruikers kunnen openstaande bedragen pinnen met hun bankpas via de betaalautomaat in de bibliotheek. Ook kan een tegoed op de pas worden gestort via de betaalautomaat.
  • thuis met iDEAL
    Betalen kan ook vanuit huis met iDEAL. Dat is handig voor iedereen. Maar zeker voor ouders met kinderen, u hoeft niet naar de bibliotheek om te betalen voor uw kind! Ga naar www.bibliotheekkatwijk.nl en klik op Mijn Menu. Log in met de bibliotheekpas waarop het openstaande bedrag staat. Dit kan uw eigen pas zijn of bijvoorbeeld de pas van uw kind. Kies ‘Details financiële posten’ en u ziet een overzicht van de openstaande bedragen. U kunt direct betalen of een tegoed op uw pas storten met iDEAL.
  • via tegoed op lenerspas | via tegoedbon via betaalautomaat
    Er kan bij voorbaat een tegoed (deposito) op een lenerspas worden gestort via iDEAL of via de betaalautomaat. Betalingen worden dan automatisch van het tegoed afgeschreven. Ook wie geen lid is van de bibliotheek kan gebruik maken van betaalde diensten zoals printfaciliteiten. Via de betaalautomaat is per pin een tegoedbon te koop.

Voor de kopieer- en koffiemachines is het betalen met muntgeld nog wel mogelijk.
De medewerkers van de bibliotheek staan iedereen met vragen graag te woord!