Burgemeester Wienen heeft na de berichtgeving van de aanrandingen in Keulen alle incidenten rond het asielzoekerscentrum van de afgelopen drie jaar op een rij laten zetten.

Volgens de burgemeester zitten er geen zedenzaken tussen.

Wienen: ‘Wat in Keulen is gebeurd, is schokkend en bijzonder ernstig. Overal waar geweld wordt gebruikt tegen vrouwen, moet keihard worden opgetreden. Zeker als het haast georganiseerde misdaad wordt. Autoriteiten moeten het niet verdoezelen als het om buitenlanders of asielzoekers gaat. Maar het blijft de uitzondering. Na Keulen heb ik hier in Katwijk alle incidenten rond het asielzoekerscentrum van de afgelopen drie jaar op een rij laten zetten. Er zit niet één melding van zedenzaak tussen. Niet één! Als er incidenten zijn, moet je daar bovenop zitten en laten weten hoe je daar tegen optreedt.’ Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant.

In hetzelfde interview noemt Wienen de uitspraak van Geert Wilders over het opsluiten van mannelijke vluchtelingen belachelijk. ‘Wat Wilders doet, is een karikatuur maken, door te praten over testosteronbommen. Arabische mannen zijn biologisch niet anders dan Westerse mannen. Wat een totale onzin, nou ja zeg. Dan kun je in bepaalde wijken wel alle mannen gaan opsluiten, omdat de serieverkrachter van Utrecht daar woont. Wilders wakkert een gevaarlijk sentiment aan. Hij wil toch ook een vrije samenleving?’