Het is misschien wel fiets-ergernis nummer één; fietsers zonder licht. Zeker nu de dagen korter en korter worden, en de avond donkerder en donkerder. Je zíet ze gewoon niet. Een ongeluk is dan gauw gebeurd.

In samenwerking met politie Hollands Midden heeft VVN-Katwijk de afgelopen dagen fietsverlichtingscontroles gehouden. De pijlen waren gericht op de scholieren van het Pieter Groen College.

Felbegeerde sleutelhanger
Het vier man sterke VVN-team had het er druk mee. Drommen scholieren passeerden in de Boerslaan de stand van VVN-Katwijk. De actie was niet gericht op bestraffen, maar op belonen. Leerlingen mét licht kregen een sleutelhanger van VVN. En zeg nou zelf, wie wil die nou niet! Leerlingen zónder licht ontvingen die felbegeerde sleutelhanger dus niet, m,aar kregen wel de waarschuwing dat de politie verderop in de week zal gaan handhaven. En dat gaat ze hun lichtloze ritje zomaar 50 euro kosten. Dus de slogan ‘Geen licht, bon in zicht!’ wordt deze week nog in praktijk gebracht. De leerlingen zijn gewaarschuwd… U bij deze ook.

Foto: Daedalus via Wikipedia

Comments

comments

DELEN