Na lang beraad heeft de KNVB woensdagmorgen de speelschema’s voor de hoogste klassen van het amateurvoetbal vastgesteld voor het komende seizoen. Vooral in de 3e Divisie, waar Quick Boys in speelt, was er veel verzet tegen de concept-indeling. Vijf van de 6 beloftenteams uit het prof-voetbal waren namelijk ingedeeld in de zaterdagafdeling tegen één beloftenteam in de zondagafdeling.

Voor de beloftenteams gelden veel ruimere regels qua opstelling van spelers. Ook nemen de beloftenteams vrijwel geen supporters mee naar uitwedstrijden waardoor de amateurclubs inkomsten mislopen.

Een voorstel van de amateurs om hun uitwedstrijden bij beloftenteams om te zetten in thuiswedstrijden is door de profclubs afgeschoten. “Daardoor bleef er voor de amateurclubs niets anders over dan akkoord te gaan, overigens wel onder voorwaarden.” aldus Quick Boys op haar website. De dertien amateurclubs zijn nog in overleg met de KNVB over compensatie en willen zolang de gesprekken lopen daarover geen inhoudelijke mededelingen doen.

Uit het nieuwe wedstrijdschema blijkt dat in de 2e divisie Katwijk het seizoen opent met een thuiswedstrijd tegen TEC, Rijnsburgse Boys krijgt Barendrecht op bezoek. In de 3e Divisie mag Quick Boys op bezoek bij de beloften van FC Volendam en Hoofdklasser Rijnvogels mag afreizen naar Zwaluwen.

Comments

comments

DELEN