KATWIJK – Er is geen snelle oplossing voor Katwijkse spoedzoekers in beeld. Dat laten woningcorporatie Dunavie en Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek weten. De spoedzoekers zouden in twintig zelfstandige woonunits komen, maar dat plan is afgewezen.

Het Q-team heeft een advies aan de gemeente gebracht over de Duinvallei. Eén daarvan waren de twintig zelfstandige woonunits. Dat plan is door het Q-team afgewezen, de gemeente heeft dat overgenomen.

Alfred Busser van Dunavie: ‘Wij hebben net als iedereen een businessplan ingediend. Het Q-team zag in ons plan echter een minimale toegevoegde waarde voor de Duinvallei, weinig sociale interactie vanuit de toekomstige bewoners door de relatief korte woontermijnen en op innovatie en duurzaamheid werden we ook negatief beoordeeld. Het is jammer omdat het juist zo’n goede en snelle oplossing was voor een nijpend probleem.’

Een andere locatie, het Baljuwplein, is nog lang niet bouwrijp en dat gaat nog jaren duren. Katwijkse spoedzoekers vallen nu dus tussen wal en schip.

Comments

comments

DELEN