Met een aantal geblesseerde speelsters, die afwezig waren en een zieke op de bank als mogelijke invaller werd om 14.15 uur afgetrapt op het nieuw aangelegde veld 6 tegen RKDES uit Kudelstaart. Vanaf de aftrap een rustig opbouwende thuisploeg die meteen liet zien wie er vandaag de baas op het veld was. Met in totaal 2 doelpunten heeft Quick Boys vrouwen 1 zich wel tekort gedaan, een grotere uitslag had niet misstaan. Maar vandaag was punten pakken belangrijker dan flink uithalen. Meer blessures kunnen we er echt niet bij hebben en dus werd er door de First//man Schuitemaker brigade lustig op los gecombineerd. De doelpunten werden mooi verdeeld over beide helften en de 3 punten bleven daardoor op Nieuw Zuid.
Het eerste doelpunt liet lang op zich wachten. Het veldoverwicht de eerste helft werd niet uitgedrukt in doelpunten. Wel waren de beste kansen voor de thuisploeg maar het uithalen op doel was krachteloos en daardoor kon RKDES in de wedstrijd blijven. Nou ja in de wedstrijd blijven, ze werden vastgezet op de eigen helft en konden niet gevaarlijk worden naar het doel van Eliza van der Plas toe. Na ruim een half uur spelen dan eindelijk loon naar werken. Rianne Schuitemaker, geblesseerd aan de wedstrijd begonnen, kon voor de zoveelste keer opkomen als linksachter. Vanaf zeker 28 meter haalt zij verwoestend uit en de bal spat via de lat het veld weer in. Dieuwertje van de Plas is rap bij de bal maar schiet tegen de uitstekende keepster op en weer komt de bal het veld in. Willemijn Haasnoot is attent en kan de bal in de touwen jagen en dus is het 1-0. Tot aan de rust worden een aantal mogelijkheden nog vakkundig om zeep geholpen en dus gaan we met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer.
De tweede helft een nog beter combinerend vrouwen 1 en RTKDES kan niet anders dan ballen zo lang mogelijk tegenhouden Dat lukt ze tot aan de 14e minuut want dan is het Sanne van Beelen die loeihard uithaalt en de bal uiteen ziet spatten op de vuisten van de keepster. Weer is Willemijn rap bij de bal en kan de 2-0 maken. Hierna hebben we geen kind meer aan de bezoekers en kunnen we de wedstrijd rustig uitspelen. Onze keepster krijgt nog een aantal terugspeelballen en dat is het eigenlijk. Nou nee, dan doen we de ploeg tekort. Met fraai combinatievoetbal wordt de wedstrijd uitgespeeld. Rustig opbouwen van achter uit en dan proberen het gat in de verdediging te zoeken. Want RKDES kan niet anders dan zich groeperen op de eigen helft en dan ook nog eens rond de eigen 16 meter.
De wedstrijd eindigt in een mooie 2-0 overwinning en de laatste 5 minuten moeten we zelfs met 10 man uitspelen. Rianne kan niet meer en moet eruit. Vanaf de kant een groot compliment aan de speelsters van vandaag die een fraaie pot voetbal op de mat gelegd hebben en die dat zeer professioneel hebben gedaan. Aanstaande zaterdag de ware uitwedstrijd tegen Vredenburch, aanvang 10.30 uur.
Leo Bellekom

Comments

comments

DELEN