De dames van Solar-systemen Grasshoppers hebben het huzarenstuk van vorige winter niet kunnen evenaren. Het uitgedunde team van Rick Driessen kon met slechts 8 speelsters afreizen naar Bemmel.

Sonja Kuijt en Iris Govers bleven ziek in Katwijk achter en Eline Kraaijenoord, Sharon Beld en Tamlyn de Groot herstellen nog altijd van langdurige blessures.

De Final Four (het officieuze winterkampioenschap van de dames Eredivisie) vindt dit jaar plaats bij Lekdetec.nl in Bemmel. De huidige nummers 1 tot en met 4 streden op vrijdag in de eerste van twee halve finales voor een finaleplaats op zaterdag. Grasshoppers trad vrijdag aan tegen het thuisspelende Lekdetec. In een goed gevulde “Schaapskooi” gaven ook een dertigtal Katwijkse supporters akte de présence. Zij zagen dat beide teams nerveus van start gingen. Veel ballen vonden het net niet en de eerste scores gingen pas echt vallen na 3:30 minuut. Lekdetec leek wat afstand te nemen (8-2) maar Mia Hordijk zorgde met 7 punten op rij voor de aansluiting die echter van korte duur was. De Bemmelse formatie wist toch weer gas te geven en met een buzzer beater werd het eerst kwart met een 18-11 stand afgesloten.

Het tweede kwart liet Grasshoppers zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om verdedigend en aanvallend elk team in de competitie aan te kunnen. Lekdetec trapte af met een 3-tje maar daarna kropen de, in het zwarte uittenue spelende, Katwijksen langzaam dichterbij om vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Het kwart was met 12-6 overtuigend voor Solar-systemen Grasshoppers.

Na rust ging het aanvankelijk gelijk op en pakte de jonge equipe van Driessen zelfs, via Marieke van Schie, de leiding. Solar-systemen Grasshoppers moest daarna het overwicht toch aan de Bemmelse formatie laten. Mede door veel gemiste opgelegde kansen aan Katwijkse zijde kon Lekdetec weer uitlopen en een gat van 8 punten slaan aan het einde van het derde kwart (42-34).

Het vierde kwart begon met een technische fout voor de coach van Lekdetec waardoor Fleur Kuijt één vrije worp mocht nemen. Hierna was de scherpte bij Grasshoppers ver te zoeken. Het duurde 5 minuten voordat de geel-zwarten weer een score aan konden tekenen. Inmiddels had het team van Karin Kuijt het gat al tot 19 punten weten te vergroten. Door één driepunter van Noor Driessen en twee van Mia Hordijk (die hiermee haar totaal op 18 punten bracht en topscorer van de wedstrijd werd), kwam Grasshoppers nog even dichterbij maar de 2 minuten die nog restten, bleken niet genoeg om het Lekdetec nog moeilijk te maken. Door deze overwinning (57-44) speelt het team uit Bemmel zaterdag de finale tegen Loon Lions uit Landsmeer dat op vrijdag Binnenland (Barendrecht) aan de kant zette.
Scores: Mia Hordijk 18 punten; Ilse Kuijt 6 punten; Noor Driessen 5 punten; Ingrid v.d. Plas 5 punten, 14 rebounds; Fleur Kuijt 3 punten, 8 rebounds; Evelien Messemaker 3 punten; Marieke van Schie 2 punten; Carola Menken 2 punten.

Comments

comments

DELEN