De Psychologenpraktijk Ichthus in Katwijk heeft voor zeker 200 uur geknoeid met declaraties. Dat meldt de NOS op basis van een onderzoek van accountantsfirma PricewaterhoudeCoopers.

De praktijk heeft voor zeker 200 uur gedeclareerd bij zorgverzekeraars op naam van een psychiater die de uren nooit heeft gemaakt. Volgens de psychiater zelf heeft hij veel van de patiënten zelfs nooit gezien. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft ook naar de kwestie gekeken. Na een conflict binnen de praktijk was van verschillenden kanten melding bij de NZa gedaan van fraude.

De freelance psychiater werkte maar een beperkt aantal uren per maand voor de Katwijkse praktijk. In dossiers werd hij zonder dat hij het wist opgevoerd als behandelaar van honderden patiënten.

De psychiater zegt tegen de NOS: “Ichtus lijkt honderdduizenden euro’s te hebben gedeclareerd door mijn naam te misbruiken voor het stellen van diagnoses en voor behandelingen waar ik niets van weet. Ik ben daar echt van geschrokken. Mijn angst is dat er bijvoorbeeld uit een behandeling waar ik niet verantwoordelijk voor ben een suïcide voortkomt. En er dan mijn kant op wordt gekeken, terwijl ik nog nooit van de patiënt in kwestie heb gehoord”.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.