Is de Noordzeepassage nu wel of geen geschikte locatie voor de hoofdvestiging van bibliotheek Katwijk? Daar draaide het om tijdens een oordeelsvormende sessie van de Gemeenteraad waarin diverse sprekers het woord voerden ten einde de Raadsleden zo goed mogelijk te informeren. Directeur Jan Klerk van bibliotheek Katwijk hielde een warm pleidooi  voor deze locatie  en ook sprak de voorzitter van Winkelhart Zeezijde de heer van Diemen. Hij kan namens de winkeliers van harte instemmen met deze locatie en ziet een verplaatsing van de winkels vanuit de passage naar het Emmaplein als een win-win situatie. Hierdoor wordt de leegstand opgeheven en krijgt het centrum er een grote publiekstrekker bij.

Die mening onder schreef ook de eigenaresse van de IJsbonbon die door de leegstand van het Emmaplein haar inkomsten heeft zien dalen. Zij juicht de plannen van harte toe.

Naast de bibliotheek liggen er plannen om ook de muziekschool er te huisvesten, heeft brownies voor downies belangstelling om er een lunch cafe te starten en ook heeft boekhandel van der Meer uit Noordwijk aangegeven om te willen samenwerken met de bieb die volgens hen één van de succesvolste is in deze regio. Met deze eventuele samenwerking was de eigenaresse van The Read shop niet erg gelukkig. Zij voorziet  hierdoor een daling van haar inkomsten.

De nieuwe locatie van de bibliotheek kan worden gerealiseerd uit het investeringsbedrag en de opbrengst van de muziekschool aan de Zeeweg, zo’n 11 miljoen Euro. Over dat bedrag hadden verscheidende partijen nog wel de nodige vragen want in hoeverre kan men nog voor verrassingen komen te staan.

Op donderdag 15 september komen de politieke partijen aan het woord om hun oordeel over deze locatie uit te spreken. Naar verwachting zal eind van deze maand een beslissing vallen of de bibliotheek dan eindelijk na jaren kan gaan verhuizen van de Schelpendam naar het centrum van Katwijk.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

 1. Vreemd hé alleen de winkeliers zijn enthousiast over deze optie.
  Waarom moeten wij als burgers opdraaien voor de foute verhuurvoorwaarden van de eigenaar van de passage? Het zijn die voorwaarden die de passage oninteressant maakt voor winkeliers.
  Wordt het “verplicht winkelen” voor je naar de bibliotheek kan?

  Over de bereikbaarheid en parkeren hoor je niets in de discussie. Vooral voor fietsers.
  De huidige locatie is opgeknapt en voldoet al jaren.
  Ik heb nog steeds geen goed argument gehoord voor de verplaatsing.

Comments are closed.