Wethouder Willem van Duijn heeft de bewindvoerder van de in moeilijkheden verkerende pretparkontwerper Jora Vision gevraagd te kijken naar minimaal een doorstart. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De wethouder heeft na de raadsvergadering afgelopen donderdag contact opgenomen met Jora Vision met de vraag of de gemeente iets kan doen. Eigenaar van Jora Vision, Jan-Maarten de Raad heeft gevraagd voor een signaal voor doorstart richting de bewindvoerder.

Jora Vision zit in grote financiële problemen die zijn ontstaan bij de bouw van het nieuwe dierenpark in Emmen. De aannemer VolkerWessels weigert volgens Jora Vision te betalen voor het meerwerk dat bij de bouw van de nieuwe dierentuin is ontstaan.

VolkerWessels laat op verzoek van RTV Katwijk weten: “Dat deze situatie nu ontstaat bij een van onze onderaannemers vinden we zeer vervelend. We hebben ons aan alle met Jora Vision gemaakte afspraken gehouden. Er is voortdurend overleg geweest, we hebben geholpen daar waar we konden. Met alle betrokken partijen zijn duidelijke en schriftelijk vastgelegde afspraken gemaakt. We willen en kunnen de problemen van een ander natuurlijk niet afwentelen op het project. Wij zorgen dat de resterende werkzaamheden gewoon worden afgerond.”

3 REACTIES

  1. Géén bijzondere hulp van de gemeente aan dit specifieke geval.
    Daarmee worden andere bedrijven die in dezelfde situatie hebben gezet en niet zijn geholpen tekort gedaan.

    Overigens hoort een gemeente een bedrijf in surseance sowieso niet te helpen.

    De Libertarische Partij is de enige partij die wél helpt. Door grote delen van de overheid af te schaffen om daarmee belastingen te kunnen verlagen.

  2. Belachelijk! Waar was de gemeente toen Oostingh Staalbouw en andere Katwijkse bedrijven failliet gingen. Is dit omdat de – overigens niet onbemiddelde – directeur van Jora Vision hoog op de CDA-ladder in Noordwijk staat? Grootheidswaan van de directeur!

  3. Tuuuuuuuuurlijk, een doorstart en de onderaannemers (veelal zzp’ers) die voor Jora hebben gewerkt kunnen naar hun geld fluiten. Ondertussen tuft de directeur lekker verder in zijn veel te dure Audi….

Reacties zijn gesloten.