Wethouder Willem van Duijn heeft de bewindvoerder van de in moeilijkheden verkerende pretparkontwerper Jora Vision gevraagd te kijken naar minimaal een doorstart. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De wethouder heeft na de raadsvergadering afgelopen donderdag contact opgenomen met Jora Vision met de vraag of de gemeente iets kan doen. Eigenaar van Jora Vision, Jan-Maarten de Raad heeft gevraagd voor een signaal voor doorstart richting de bewindvoerder.

Jora Vision zit in grote financiële problemen die zijn ontstaan bij de bouw van het nieuwe dierenpark in Emmen. De aannemer VolkerWessels weigert volgens Jora Vision te betalen voor het meerwerk dat bij de bouw van de nieuwe dierentuin is ontstaan.

VolkerWessels laat op verzoek van RTV Katwijk weten: “Dat deze situatie nu ontstaat bij een van onze onderaannemers vinden we zeer vervelend. We hebben ons aan alle met Jora Vision gemaakte afspraken gehouden. Er is voortdurend overleg geweest, we hebben geholpen daar waar we konden. Met alle betrokken partijen zijn duidelijke en schriftelijk vastgelegde afspraken gemaakt. We willen en kunnen de problemen van een ander natuurlijk niet afwentelen op het project. Wij zorgen dat de resterende werkzaamheden gewoon worden afgerond.”