De gemeente en de ondernemers zetten samen de deuren open van het Ondernemershuis.

Dit initiatief is een ontmoetingsplek voor ondernemers, overheid en onderwijs. Ondernemers van al gevestigde bedrijven, van nieuw bedrijven en starters kunnen hier terecht. In het ondernemershuis staan innovatie en het delen van kennis centraal.

Het Ondernemershuis is één van de initiatieven om bestaande ondernemingen, starters en nieuwe bedrijven te ondersteunen. Wethouder van Duijn: “Ik ben ervan overtuigd dat de realisatie van het Ondernemershuis, meer starters en meer promotie van Katwijk als vestigingsplaats goed zijn voor de economie en de werkgelegenheid. Deze ontwikkelingen steunt de gemeente graag. “

Starters kunnen in het Ondernemershuis voordelig een werkplek huren en advies krijgen over hun onderneming. Ondernemers kunnen elkaar hier ontmoeten voor borrels of vergaderingen. Ook vinden er onderwijsactiviteiten plaats die te maken hebben met economische bedrijvigheid. Het doel is dat het ondernemershuis uitgroeit tot een broedplaats van goede ideeën en initiatieven die leiden tot werk. De ambitie is dat het Ondernemershuis in de loop van 2016 functioneert.

Voor alle bedrijven die zich in Katwijk willen vestigen gaat de rode loper uit. Het Ondernemershuis is één van de initiatieven die onderdeel zijn van het zogeheten Rode Loperbeleid. Dit betekent dat de gemeente op alle fronten de ondernemers zo goed mogelijk wil faciliteren. Zo is er een bedrijfscontactpersoon die jaarlijks een groot aantal bedrijven bezoekt.