KATWIJK – Het plan van aanpak van de gemeente ‘Met vertrouwen verder bouwen’ is klaar. In het plan staan de acties die de gemeente gaat doen om de werkcultuur te verbeteren.

Wethouder Krijn van der Spijk: “’Met vertrouwen verder bouwen’ is daarnaast een aanpak hoe de gemeentelijke organisatie verder te ontwikkelen naar een toekomstbestendige organisatie die de veranderende samenleving kan bij houden en goed kan bedienen. De verandering is al ingezet.”

Het onderzoek is uitgevoerd nadat duidelijke werd dat het project Haven, fase 2, veel te veel kostte. Eerder was bij het management al de wens ontstaan om de werkcultuur zakelijker te maken.

Meer duidelijkheid
Met het onderzoek zelf is de verandering al in gang gezet, aldus de gemeente. Gesprekken tussen de directie en alle medewerkers hebben gezorgd voor meer duidelijkheid over de behoefte van de organisatie. De bewustwording dat iedereen in de gemeentelijke organisatie onderdeel is van de cultuur is flink aangewakkerd.

De eerste acties
Het is de bedoeling dat de directie met behulp van externe expertise samen met het leidinggevend kader en de medewerkers verder bouwen aan de toekomstbestendigheid van de gemeentelijke organisatie én het verbeteren van de dienstverlening.
– Andere ambitie formuleren die meer gericht is op Katwijk en afscheid nemen van ‘de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland’
– Lean nog altijd inzetten om processen efficiënter in te richten en de klantwaardering te verhogen, maar niet als bezuinigingsinstrument
– Ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap van managers, maar ook van medewerkers
– Naast de top down-communicatie de bottom up­-communicatie beter vormgeven
– Duidelijkere beschrijving van rollen, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in de organisatie. Daarbij meer scherpte aanbrengen in de ambtelijke en bestuurlijke verantwoordelijkheid en de escalatie die daarbij hoort
– Nog niet gevoerde personeelsgesprekken op enkele plekken in de organisatie worden voor juni a.s. alsnog gevoerd
– Beter meten en monitoren

Comments

comments

DELEN