De gemeente Katwijk gaat in maart de gladde klinkers in de Badstraat en de Voorstraat ‘opruwen’. Volgens de gemeente blijkt uit onderzoek dat ‘opruwen’ goed werkt.

De werkzaamheden gaan maximaal twee weken duren. Na het ‘opruwen’ worden de waarschuwingsborden, die nu in het centrum staan, weggehaald. Vorig jaar zijn een aantal fietsers gevallen door de gladde stenen.

Langer gebruik en hergebruik
Van oktober 2017 tot en met maart 2018 wordt het centrum heringericht. De klinkers in de Voorstraat, Badstraat, Taatedam en Emmaplein worden niet vervangen omdat deze nog niet zijn afgeschreven. Het opruwen van de klinkers in de Badstraat en Voorstraat heeft ook een positief effect op de zogenaamde “technische levensduur”. Die wordt namelijk verhoogd. Dit betekent dat de bestrating nog jaren meekan.

Tijdens de herinrichting worden wel de beschadigde klinkers van de Badstraat en Voorstraat eruit gehaald en vervangen door de nog goed bruikbare klinkers uit de Princestraat. Klinkers van het Andreasplein worden hergebruikt in het midden gedeelte van de Princestraat.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.