KATWIJK – Wethouder Jacco Knape tekende donderdag 14 december het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen tijdens een landelijk congres voor Nederlandse gemeenten over maatschappelijk verantwoord inkopen. Door dit manifest te ondertekenen, treedt gemeente Katwijk toe tot een groep van ruim 100 ondertekenaars, die hiermee uitspreken dat zij door hun eigen inkoopkracht bij willen dragen aan het behalen van duurzame en sociale doelen.

Gemeente Katwijk heeft grote ambities gesteld op het gebied van duurzaamheid. Zo vindt de gemeente het voorkomen van opwarming van de aarde en het zorgvuldig omgaan met grondstoffen en het milieu heel belangrijk. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat alle inwoners, ook mensen met een beperking, meedoen in de maatschappij. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om een baan te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

Door maatschappelijk verantwoord in te gaan kopen, zal gemeente Katwijk bij inkoop eisen stellen die bijdragen aan het behalen van deze of andere groene en sociale doelen. Zo krijgt de gemeente duurzamere resultaten én daagt het ondernemers uit om hun producten of diensten te verduurzamen. Dat is driedubbel winst: voor Katwijk, voor ondernemers én voor de toekomst.

Comments

comments

DELEN