Op woensdag 2 november gaf wethouder Jacco Knape het startsein voor de pilot ‘Schoon Belonen’. Hij overhandigde de eerste minicontainers en schoonmaakmaterialen aan de leerlingen van de Brugghenschool.

Enthousiaste deelnemers
Volgens de kinderen van groep 8 van de Brugghenschool is zwerfafval slecht voor het milieu. “Het ziet er vies uit en het is niet goed voor de dieren die denken dat het eten is”, aldus de leerlingen. Bovendien is het zonde van het geld als pakjes, flesjes en blikjes op de grond belanden. Deze materialen kunnen beter gerecycled worden. Na de overhandiging van de containers is groep 8 daarom gelijk begonnen met schoonmaken!

Wat houdt de pilot in?
Met het project ‘Schoon Belonen’ helpen scholen en verenigingen onze omgeving schoon te houden. Dit doen scholen en verenigingen door plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken (PMD) gescheiden in te zamelen en door schoonmaakacties in de omgeving te organiseren. Zij krijgen hier speciale minicontainers voor en de gemeente haalt het PMD-afval bij hen op. In ruil hiervoor ontvangt de school of vereniging een financiële vergoeding. Die kunnen zij dan inzetten voor een doel naar keuze.

Doet uw school of sportvereniging ook mee?
“Wij vinden het belangrijk dat de sportvelden, scholen en wijken zwerfafvalvrij blijven. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet op de grond. Bovendien zijn deze materialen waardevol als grondstof voor nieuwe producten. Door mee te doen met de pilot zorgt u ervoor dat er minder zwerfafval rond uw school of vereniging ligt, dat er meer verpakkingen kunnen worden gerecycled en spaart u voor een mooie beloning. Een mooie win-win situatie,” aldus een enthousiaste wethouder die binnenkort ook in Rijnsoever de bewoners gaat helpen hun buurt schoon te maken.

Gemeente Katwijk gaat dus schoon belonen! Welke scholen en verenigingen doen mee? Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie zie https://katwijk.supportervanschoon.nl/ of meld uw school of vereniging direct aan via schoonbelonen@katwijk.nl.

Comments

comments

DELEN