Op vrijdag 19 februari heeft de burgemeester van Katwijk een woning gesloten aan de Willy Sluiterstraat in Katwijk aan Zee. In dit pand is in januari een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting geldt voor zes maanden. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van een pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door hem hiervoor vastgestelde beleid.

De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij bij u in de buurt, dan wordt u geadviseerd daar altijd melding van te doen bij de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl. In samenwerking met u kan de aanpak van drugsoverlast door politie, Openbaar Ministerie en de gemeente succesvol blijven.