Hoe denkt u over groen, parkeren en spelen/bewegen in uw buurt? Dat wil de gemeente graag weten van inwoners in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De gemeente start donderdag 20 juni met een onderzoek rond deze drie thema’s om het gebruik en de voorkeuren van inwoners goed in beeld te krijgen. De resultaten worden meegenomen in de nieuwe beleidsplannen.

Steekproef, online vragenlijst en straatinterviews
Zo’n 2000 adressen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg worden aangeschreven en deze bewoners worden uitgenodigd om via een unieke inlogcode mee te doen aan een online vragenlijst. De adressen zijn willekeurig uit het bevolkingsregister gekozen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de ervaringen en behoeften van inwoners. Bewoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag mee willen doen aan het onderzoek kunnen de vragenlijst invullen via www.katwijk.nl/vragenlijst.

Ook worden in deze periode straatinterviews afgenomen in de buurt van winkelcentra in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Inwoners worden kort geïnterviewd en kunnen samen met de interviewer een verkorte vragenlijst over de drie thema’s invullen op een tablet.

Uw mening is belangrijk
In dit onderzoek komen alle drie de thema’s aan bod, omdat deze in veel gevallen nauw met elkaar verbonden zijn. Als er bijvoorbeeld meer parkeerplekken in een straat komen, dan betekent dat er minder ruimte overblijft voor groen of spelen en bewegen. Met de resultaten van dit onderzoek wil de gemeente het beleid meer afstemmen op de ervaringen en behoeften van inwoners. De uitkomsten worden meegenomen in het nieuwe groenbeleid, parkeerbeleid en beweeg/speelruimtebeleid.

Doe mee en maak kans op een prijs
Onder alle inwoners die meedoen aan het onderzoek worden een aantal leuke prijzen verloot, zoals een boom of heester ter vergroening van de tuin, een badenkaart bij zwembad Aquamar, een maand vrij parkeren in een gemeentelijke parkeergarage of een VVV-bon.

Privacy
Het onderzoek over groen, parkeren en spelen/bewegen wordt in opdracht van de gemeente Katwijk uitgevoerd door I&O Research en Springco. De antwoorden worden volledig vertrouwelijk verwerkt en alleen gebruikt voor het nieuw te vormen beleid. De gegevens worden na afronding van het traject verwijderd.

 

Vorig artikelFerox-cursisten komen in actie tijdens de Kaagrace
Volgend artikelLichaam vermiste Anja aangetroffen in zee