Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Katwijk gratis compost ophalen. Op zaterdag 19 maart kunt u per persoon maximaal 4 zakken à 20 liter compost ophalen bij de milieustraat aan de Taanderstraat.

De gemeente bedankt u op deze manier voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval. Door het gebruik van compost is minder kunstmest nodig. Elke 1000 kg GFT voorkomt 90 kilo CO2 uitstoot. Zo helpt u direct mee aan het verminderen van het broeikaseffect. Van uw GFT-afval wordt o.a. compost gemaakt. Compost verbetert op een natuurlijke manier de bodem van uw tuin. Bloemen en planten groeien beter, de waterhuishouding van uw tuin wordt op een natuurlijke manier gereguleerd en de natuurlijke balans van de bodem wordt beter.

De compostdag wordt altijd druk bezocht. Voorkom dat u in de file staat en kom op de fiets. U kunt de zakken compost gemakkelijk meenemen in fietstassen of onder snelbinders. Neem uw milieupas mee en wees er snel bij, want op is op. De milieustraat is zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur. Op www.beginvanietsmoois.nl/achtergrondgft is te zien wat er met uw GFT-afval gebeurt en hoe uw afval grondstof wordt voor allerlei andere producten, zoals groengas, water, warmte en natuurlijk compost.