GemeenteBelangen steunt de brave hondenbaasjes

Ongeveer de helft van de baasjes heeft zijn hond niet voor de belasting aangegeven, en de andere helft wel. Dat zijn de brave baasjes die elk jaar dik honderd euro belasting betalen, dat is meer dan duizend euro over een hondenleven.

De brutale baasjes betalen niets.  Dat is onrechtvaardig en schroeft het tarief op. De gemeente hoort goed te controleren maar doet dat niet. Ze huurt controleurs in die overdag langs komen, als mensen niet thuis zijn omdat ze werken, boodschappen doen of op stap zijn. Zo vangen de controleurs de brutale baasjes niet.  GB kreeg van het college bij de algemene beschouwingen de toezegging dat de gemeente beter gaat controleren, namelijk in de tweede helft van de middag en tussen de middag.  Aan het eind van de middag komen de meesten thuis van hun werk. En tussen de middag eten veel mensen thuis. Met controles op die tijdstippen zullen in 2016 de eerlijkheid én de opbrengst van de hondenbelasting verbeteren.

GB zal het college volgend jaar vragen de tarieven te verlagen met die extra opbrengst. Als de opbrengst niet omhoog is gegaan, zal GB concluderen dat de gemeente de controles niet kan of wil verbeteren. GB zal dan vragen om afschaffing van de hondenbelasting.