Met een grote meerderheid heeft de gemeenteraad de Noordzeepassage aangewezen als locatie voor de nieuwe bibliotheek.

Echter met dien verstande dat er eerst nog heel veel moet worden uitgezocht voordat daadwerkelijk tot koop van het pand wordt overgegaan.

Het CDA deed de aftrap door een amendement in te brengen waar een heel pakket van eisen in staat waar aan voldaan moet worden. Een meerderheid van de Raad stemde hier mee in.
Voordat het pand wordt aangekocht zal er veel moeten worden uitgezocht wat o.a. de technische staat is, overeenstemming moet zijn met de VVE en of de muziekschool inderdaad op deze locatie inpasbaar is.

Verder houden de partijen vast aan de 11 miljoen die voor deze verbouwing is uitgetrokken. Ook de 2 ton die de komende onderzoeken gaan kosten gaan uit deze pot zo bevestigde wethouder Knape. Het programma van eisen dat er nu ligt moet er ook voor zorgen dat men binnen de begroting blijft.

De P.v.d A wilde nog wel wat te kiezen hebben en vindt deze locatie te ingewikkeld en te risicovol. Zowel VVD , Kies Katwijk als Hart voor Katwijk zien ook niets in deze locatie. “Te duur, onnodig, verkwisting van het geld en de bieb laten zitten waar ze nu zit” waren enkele motieven om niet mee te gaan met de andere partijen.

Opluchting is er bij de bibliotheek zelf die al jaren niet weet waar ze aan toe is. Verhuizen naar de Noordzeepassage is wel een stap dichterbij al beseft zij ook dat er pas echt kan worden gejuicht als de onderzoeken zijn afgerond en de raad groen licht geeft tot aankoop.
Het college is nu weer aan zet en gaat de onderzoeken in gang zetten en zal, ook op aandringen van de Raad , de voortgang hiervan terugkoppelen naar de politieke partijen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.