KATWIJK – Het paassneldamtoernooi bij de Katwijkse DamClub was een goed bezochte editie en het was een gezellige avond. Uiteraard was er een prijzencircus a la Jaap van Duijvenbode, dus iedereen kon iets mee naar huis nemen.

Allereerst was er voor de jeugd een toernooi. Er waren 12 deelnemers en met 10 punten uit 6 wedstrijden was de eerste plaats voor Owen Schouten. Een prachtige prestatie.
De tweede plek werd gedeeld. Met beiden 8 punten was deze voor Tijmen en nieuwkomer Gerard, die bijzonder goed scoorde.

Met 6 punten was de derde plek goed bezet, want zowel Damian, David, Cas en Stefan hadden dus de helft van hun partijen gewonnen. Daaronder kwamen Elise en Arie op de vierde plaats. Vijfde werd Emma, die een keertje meedoen kwam, maar toch nog een partij wist te winnen. Hekkesluiter werd Dirk, die helaas alles verloor, maar toch ook prijs had, dus toch nog gelukkig naar huis ging.

Bij de senioren was het overduidelijk wie de eerste plek claimde. Na 12 wedstrijden had Jack van der Plas slechts 1 remise tegen Arend van Beelen moeten toestaan, maar de rest won hij. Arie Dubbelaar werd tweede met 19 punten. Waarmee hij ruim boven de nummer drie stond. Die derde plek was voor Kees Plug. Die had een bijzonder goede avond en won zelfs van Arie, maar liet het in het achterveld wat liggen en haalde in totaal 16 punten.
Een puntje daaronder werd de vierde plek gedeeld door onze cluboudste Hans Klinkenberg, samen met John Bruin en Arend van Beelen. Ervaring is dus nog steeds een groot goed bij het sneldammen.

Cor de Jong moest het onderspit delven tegen zijn schoonvader en had wat te veel remises, waardoor hij zevende werd. Eén puntje daaronder was Paul Bremmer geëindigd, die wel weer van Hans won, maar het tegen Karel niet kon evenaren.
Karel Kloosterziel werd 9e en daarmee de laatste in het linkerrijtje en dat mag een prima prestatie heten.

Het rechterrijtje werd aangevoerd door Cornelis Vooijs met een mooi gemiddelde van 12 punten. Op plek 11 kwam Teun de Kluijver met 9 punten, die wel weer mooi wist te winnen van de nummer drie; Kees Plug. Alexander Neijenhuis had 8 punten en een mooi gelijkspel tegen Hans Klinkenberg. Chris Pronk en Wessel Schuitemaker hadden beiden 2 partijen gewonnen en werden dus 14 en 15e.

Maart van der Zwan behaalde 3 punten en daaronder kwamen onze nieuwste aanwinsten David en Damian. Die zijn pas 1 week bij de senioren begonnen, dus het is ook niet erg dat ze maar 2 punten haalden. In ieder geval had ook hier weer iedereen prijs en een goede avond.

Dinsdag is de tweede ronde voor het open Kampioenschap. Om 19:45 beginnen we.

Comments

comments

DELEN