FOTOPR

LEIDEN – Ondernemersdag071 van 10 oktober was een succes. Met ruim 300 aanwezige ondernemers uit de 071-regio een evenement waar verbinding en samenwerking centraal stond. Met de inspiratiesessies bood het programma voor veel ondernemers een specifiek onderwerp dat hen bezig houdt. Van big data en digitalisering tot het opleiden van je eigen personeel, van duurzaam ondernemen tot vastgoed als belegging. Het plenaire programma dat daarop volgde stond vooral in het teken van regionale ontwikkelingen en samenwerking. De afsluitende netwerkborrel bood op een laagdrempelige manier kansen om in contact te komen met, tot dat moment, nog onbekende ondernemers.

Plenair programma met 071Talk
Robert Strijk, Leidse wethouder Economische zaken maar ook nauw betrokken bij regiomarketing, verzorgde de eerste 071Talk. Hij benoemde kenmerken die onze regio uniek maken en historische gebeurtenissen die geen toeval kunnen zijn. Bij nog meer samenwerking tussen overheid en ondernemers kunnen mogelijkheden in de regio nóg beter worden benut.

Hierna was het woord aan Wim de Leeuw van De Leeuw Makelaardij. Hij analyseerde de woningmarkt in de regio en constateerde dat de woonkernen met een historische basis het meest geliefd zijn bij woningzoekers. Om vraag en aanbod weer in evenwicht te kunnen brengen is structurele nieuwbouw in onze regio noodzakelijk van zo’n 30.000 woningen. Iets wat praktisch gezien bijna niet realiseerbaar is. De vraag zal voorlopig dus het aanbod blijven overstijgen

De afsluiting van 071Talk was een opmaat naar de netwerkborrel die volgde. Met een interactieve en mobiele enquête werd ondernemers gevraagd naar hun netwerkskills. Dit leverde verrassende uitslagen en antwoorden op die de zaal hoorbaar bezig hielden.

Volgende editie
Na de evaluatie buigt de organisatie, bestaande uit de gezamenlijke ondernemersverenigingen uit de Leidse regio, Rabobank Leiden-Katwijk. Economie071 en Unity FM zich over de volgende editie van 2018.

Comments

comments

DELEN