KATWIJK – Onder grote publieke belangstelling presenteerden de Junioren en Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) op 8 juli hun WMC-programma. Locatie van de try-out was het hoofdveld van VV Katwijk, die belangeloos haar accommodatie beschikbaar had gesteld. De bezoekers werden muzikaal welkom geheten door Big Band Plus van DVS. Arie van Duijn, voorzitter van de vereniging, sprak de aanwezigen vooraf toe.

De Junioren en Marchingband nemen op zaterdag 29 juli deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Dit prestigieuze concours wordt eens in de vier jaar gehouden. Dit jaar strijden ruim 120 korpsen uit 16 landen om de prijzen bij de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. Ruim 400 supporters gaan mee om de (jonge) mannen van DVS aan te moedigen.

In zijn openingswoord had de voorzitter van DVS niet alleen aandacht voor de intensieve periode van voorbereiding op het WMC. Hij bedankte vooral iedereen achter de schermen. “Geen prestatie zonder de inspanningen van vele anderen. Vaak onzichtbaar, maar onmisbaar.” Hierna gaf Arie het woord aan Jo Weerts, gastheer op deze middag en geen onbekende van DVS. Hij was tijdens het WMC in 2009 de stadionspeaker.

Junioren
De try-out werd geopend door de Junioren. Zij nemen later deze maand deel aan de marswedstrijden en komen uit in de First Division. De instructie was meer dan tevreden over het optreden. Johan van Iterson: “De laatste weken is er hard gewerkt. Er wordt veel van de jongens verwacht en gevraagd, maar ze mopperen nooit. Ze hebben een gezamenlijk doel voor ogen: met elkaar een goede prestatie neerzetten op het WMC. Het is nu een kwestie van bijschaven. Wij gaan vol vertrouwen naar Kerkrade. Het is fantastisch dat deze groep van jonge muzikanten zich mag presenteren op het WMC.” Ook het publiek reageerde enthousiast op het optreden. “Zij vonden het muzikaal heel goed en waren onder de indruk van de volwassen sound.”

Marchingband
De Marchingband presenteerde het mars- en showprogramma. Zij komen op het WMC uit in de World Division. “De Try-out was de afsluiting van een drukke dag en een goede opmaat richting het WMC”, aldus Alderik van Duijn namens de Marchingband. Ondanks het feit dat het korps de hele dag had gerepeteerd, werden de marsen en de show ‘Into the Light’ op indrukwekkende wijze neergezet. “Op 29 juli hopen wij in het sterke deelnemersveld op beide programmaonderdelen opnieuw een goed resultaat te behalen. Met nog een aantal repetities voor de boeg, gaan we de laatste weken de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten.” De laatste woorden van Alderik klinken veelzeggend: “We hebben nog niet alles prijsgegeven. Het eindresultaat van de show is pas te zien op het WMC.”

Comments

comments

DELEN