De 1072e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt in Valkenburg nadert met rasse schreden. In samenwerking met de Stichting Festivalk heeft Stichting Castellumpop een gevarieerd muziekprogramma in petto voor dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 september.

Of je nu van lichte muziek houdt, vette livebands of knotsgekke acts, er is van alles te beleven op het Castellumplein.

Dinsdagavond: Martconcert Valkenburg’s Harmonie
Het programma gaat van start met het Martconcert van Valkenburg’s Harmonie. Alweer voor de derde keer opent deze Valkenburgse vereniging het muzikale gedeelte van het doordeweekse martprogramma. De tientallen muzikanten zijn te bewonderen op dinsdag 13 september, na afloop van de taptoe die door OV Wilhelmina wordt georganiseerd. Plaats van handeling: uiteraard het Valkenburgse Castellumplein. Het Martconcert 2016 van Valkenburg’s Harmonie begint om 22.15 uur. Ook dit jaar komt Valkenburg’s Harmonie met een mix van hippe nummers en klassiekers naar het Castellumplein. Het gerucht gaat dat ze een leuke verrassing hebben voor de bezoekers. In elk geval is een bezoek aan het Castellumplein op dinsdagavond zeer de moeite waard!

Woensdag: Intensive Cover en Plussupportact
Op Eerste Martdag, woensdag 14 september, is het podium om 17.00 uur allereerst voor Intensive Cover uit Katwijk. Wie? Intensive Cover, dat voor een belangrijk deel bestaat uit leden van het eerdere Tot Latersz. Intensive Cover doet Rock, Dance en Funk-covers; steengoede songs op steroïden. De Intensive Cover sound kenmerkt zich door een stevige basis van drums, bas, gitaar en synths met daar bovenop een lekkere laag koper van een fullblown blazerssectie. Tel daar ijzersterke vocalen en  performance bij op en er ontstaat een muzikaal spektakel dat je niet mag missen.

Een paar uur later, om 20.00 uur, geven de mannen van Plussupportact plankgas op het podium op het Castellumplein. Deze drie Haagse heren staan beter bekend als de begeleidingsband van cabaretier Najib Amhali. Deze drie totaal verschillende podiumdieren hebben als vocaal machtig trio hun sporen inmiddels verdiend. Maar als epicentrum van het podium pakken ze de zaken pas echt manhaftig aan!  Start de motoren en houd het stuur stevig vast, want deze mannen ronken als een turbodiesel over de linkerbaan van jouw gevoel. Geef deze krachtpatsers de ruimte. Niet denken. Deze vedettes doen. Met een gezonde dosis humor maken Serge (gitaar), Alex (toetsen) en Dennis (drums) pitstops op verrassend pakkende plaatsen langs de muzikale snelweg. Van rock tot dance, van latin tot disco. De crossovers van deze klasbakken zijn vermaard in het wereldje, de actieradius van deze snelheidsduivels adembenemend. Kortom, haal de voeten van de rem, want Plussupportact geeft gas! Op YouTube is een leuke promo te vinden waarin ze vakkundig worden gepromoot door Najib Amhali: https://www.youtube.com/watch?v=Z2PWji3YvEI.

Donderdag: 100% NL Meezingfeest en Plork en de Aannemers
Donderdag 15 september wordt één groot feest der herkenning. Om 17.00 uur is het tijd voor het 100% NL Meezingfeest. Inderdaad, dat hebben we vaker in Valkenburg gehad. Voorlopig kunnen we er nog geen genoeg van krijgen! De DJ’s van 100% NL voelen perfect aan wat het publiek wil. In dit geval zijn dat Ronald Sebök (music producer bij 100% NL) en Lindo Duvall, die al bij meerdere radiozenders heeft gewerkt. Nu draait hij voor Radio 10 en 100% NL. Vanaf de eerste beats van de 100% NL DJ’s sta je in het leukste Hollandse café van Nederland. De mannen zetten de hele tent op zijn kop met de populairste feestnummers. Alle muzikale helden uit ons eigen land komen deze avond voorbij. We gaan dus in één moeite door langs de hits van Jan Smit en André Hazes tot Guus Meeuwis en Armin van Buuren. Kortom: probeer maar eens stil te blijven staan en niet mee te zingen met het 100% NL Meezingfeest!

Voor wie twee jaar geleden de Tweede Martdag een te zware opgave bleek om het tot het eind van de avond vol te houden, hebben we een herkansing. We zijn er trots op dat ze dit jaar weer naar Valkenburg komen: Plork en de Aannemers! Twee jaar geleden zetten ze het Castellumplein al helemaal op zijn kop en ons is beloofd dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Ook wie al eens naar bijvoorbeeld de Zwarte Cross is geweest, kan ze haast niet hebben gemist. Hun repertoire is net zo knotsgek als de vier bandleden zelf: in belachelijke kostuums knopen ze op bijzondere wijze de meest uiteenlopende nummers en muziekstijlen aan elkaar: sta je het ene moment te swingen op een dancemix, het andere moment brul je mee met ‘Of je worst lust’ of sta je de Macarena te doen. Denk je een nummer van Rammstein voor je kiezen te krijgen, blijkt het ineens een hit van Abba te zijn. Een optreden van Plork en de Aannemers meemaken zonder te lachen is in feite een kansloze missie. Stil blijven staan: ook onmogelijk.

Foto: Plork en de Aannemers

Comments

comments

DELEN