KATWIJK – Maandag namen leerlingen van het Vakcollege Rijnmond door Albert Heijn aangeboden flesjes water en vers fruit in ontvangst tijdens hun sportdag. Deze sportdag maakt onderdeel uit van een projectweek over gezond eten en gezond bewegen. De week is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Katwijk.

Projectweek
Het stimuleren van water drinken en eten van fruit is onderdeel van de projectweek. De hele week komen de leerlingen van het Vakcollege Rijnmond flink in beweging tijdens een sportdag en sponsor-fietstocht. Op woensdag geven docenten les over gezond en fit leven. Onderwerpen als gezond ontbijten, water drinken en voldoende bewegen komen hierbij aan bod. De leerlingen zijn enthousiast. “Leuk, de hele dag sportief bezig zijn!”, aldus leerling Remi.

Albert Heijn draagt steentje bij
Tijdens de projectweek wordt gezond gedrag als water drinken en tussendoor fruit eten meteen in de praktijk gebracht. Deze gezonde producten worden aangeboden door Albert Heijn Zeilmakerstraat in Katwijk. Albert Heijn is landelijk JOGG-partner en groot voorstander van gezond eten en een gezonde leefstijl en draagt daarom graag een steentje bij. Een docent van het vakcollege: “Wij vinden het als school belangrijk om de combinatie van gezond eten en sportief bezig zijn te verpakken in leuke activiteiten. Dit resulteert in een week vol activiteiten op het gebied van voeding en beweging. Met als ‘kers op de taart’ water en fruit van Albert Heijn!

GGD ondersteunt bij samenstelling programma
De GGD Hollands Midden ondersteunt het Vakcollege Rijnmond en andere scholen voor Voortgezet Onderwijs bij het samenstellen van het programma voor deze ‘Fitte week’. De GGD doet dat mede vanuit de betrokkenheid bij JOGG Katwijk. De situatie op Voortgezet Onderwijs scholen kan namelijk nog flink verbeterd worden. Dat blijkt ook uit onderzoeken die de jeugdverpleegkundigen afnemen op de scholen voor Voortgezet Onderwijs onder 15- en 16-jarigen. Vier tot zes van elke tien jongeren in deze leeftijdsgroep beweegt bijvoorbeeld te weinig. Scholen onderkennen dit probleem zelf ook. Een taak van de GGD is het bewaken en bevorderen van de publieke gezondheid. De GGD geeft daar onder meer invulling aan door het ondersteunen van ‘gezond leven’ activiteiten op scholen.

Comments

comments

DELEN