Mark de Jong maakt kunstwerken van glas in combinatie met cortenstaal. Dit en ook andere werk is van 2 tot 28 februari te zien in de centrale hal van het gemeentehuis.

De glasverteller is al vele jaren bezig met diverse kunstvormen waaronder tekenen, schilderen en etsen. Reliëf schilderen, fotografie en objecten maken van gebruikt materiaal. Voor de fotografie heeft hij een aantal jaren de Vrije Kunstacademie in Den Haag gevolgd en vele jaren later de Foto Academie in Amsterdam van Han Sieveking.

Werken met glas
Vanaf 2010 is Mark bezig met glas in diverse technieken zoals Tiffany, glasmozaïek, glasfusen en brandschilderen. Het meeste werk dat hij maakt komt tot stand met de veelzijdige techniek glasfusen in combinatie met tekenwerk van Oost Indische inkt. Dit werk is zeer intensief en wordt afgewisseld met het ontwerpen en maken van schalen volgens de tackfuse methode.

Glasverteller
Mark noemt zich ‘glasverteller’ omdat hij graag over glas vertelt en over de techniek hoe een glaskunstwerk tot stand komt: “Het is iedere keer weer een prachtig proces om zeer scherp glas omgevormd te zien worden in iets aaibaars. Tijdens het proces heeft glas iets weerbarstigs. Het laat zich niet altijd snijden zoals ik dat wil, maar als het dan uit de glasoven komt is de weerbarstigheid er van af en is er een prachtig kunstwerk ontstaan”, aldus Mark.

Verrassende combinatie
De laatste tijd maakt hij kunstwerken van glas in combinatie met cortenstaal. Dit vormt een prachtig contrast in materialen. Dit zijn tuinbeelden van verschillende grootte. Kortom, het veelzijdige werk van Mark zal velen aanspreken. Kom daarom naar het gemeentehuis van Katwijk om de diverse werken te zien.

Loop gerust binnen
De expositie is vanaf 2 tot 28 februari te zien in de centrale hal van het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk. Het gemeentehuis is open tijdens kantooruren.

Comments

comments

DELEN