KATWIJK – Katwijk mag ook de komende twee jaar het keurmerk van Quality Coast voeren. Op woensdag 5 juli ontving wethouder Jacco Knape tijdens de Green Destinations Day 2017 in Renesse een nieuwe QualityCoast Award voor duurzaam toerisme. Katwijk werd beloond met een gouden award en klom daarmee dit jaar opnieuw een stap omhoog, na de zilveren award in 2015 en bronzen award in 2013. “Mooi dat we deze stap hebben kunnen maken en dat anderen de ontwikkeling van Katwijk naar duurzame badplaats ook zien”, aldus wethouder Jacco Knape.

Beoordeling
In totaal kregen zeven kustgemeenten een award. Een internationale jury heeft de deelnemende gemeenten beoordeeld op 5 categorieën. Katwijk heeft op het gebied van duurzaamheid grote stappen gemaakt en is op 3 categorieën gewaardeerd met een 8 of hoger: beheer van de bestemming (8.4), milieu en klimaat (8.1) en cultuur en traditie (8.0). Onder andere de aandacht van de gemeente Katwijk voor duurzame inkoop, het stimuleren van milieuvriendelijke mobiliteit (fietsen en wandelen) en de bescherming van het erfgoed worden door de jury genoemd als sterke punten.

Quality Coast
Quality Coast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (Coastal & Marine Union – EUCC) en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen.

Comments

comments

DELEN