Afgelopen vrijdag speelde Dames 1 Solar-systemen Grasshoppers de eerste keer dit seizoen tegen de landskampioen van vorig jaar, Loon Lions uit Landsmeer. Loon is deze competitie matig begonnen maar is bezig aan een opmars. Dat ze deze reeks door willen zetten lieten ze in Cleijn Duin merken.

Het eerste kwart was volledig voor het team uit Landsmeer en de equipe van Driessen en Allers had geen antwoord op het felle spel en strakke verdediging van Loon. Schoten vielen niet en aan het einde van het eerste kwart gaf het scorebord 12-24 aan.

10 minuten te laat
De Katwijkse dames begonnen 10 minuten te laat aan de wedstrijd. Het tweede kwart begon Grasshoppers strakker te verdedigen en vielen gelukkig de schoten wat beter. Langzaam kwamen de geel-hemden dichterbij en mede door 4 drie-punters, waarvan twee van de kersverse international Sonja Kuijt, werd het verschil kleiner. Dit kwart met 20-16 gewonnen waardoor de achterstand nog maar 8 bedroeg. (32-40)

Vertrouwen
Solar-systemen begon weer vertrouwen te krijgen. Na rust duurde het ruim drie minuten voordat de eerste punten ingevuld kunnen worden en de score leek gelijk op te gaan. Met nog 3 minuten te gaan in het derde kwart herpakte Loon zich weer een beetje en bracht het verschil weer op 13 punten. Door een 6 pts run in de laatste 2 minuten en een buzzer beater van Iris Govers weet Grasshoppers toch ook het derde kwart in haar voordeel te beslissen en brengt de achterstand terug naar 6 punten 45-51).

Knokken
Het vierde kwart knokten de Katwijkse dames voor wat ze waard waren en zorgden er op deze manier voor dat ze steeds dichter bij het team uit Landsmeer kwamen en met nog 1 minuut op de klok gaf de teller voor het eerst een evenwicht aan 59-59. Beide teams scoorden nog 1 maal en met nog 14 seconden op de klok , een time-out en balbezit voor Grasshoppers. Het publiek maakte zich op voor een sensatie maar moest helaas na het laatste fluitsignaal blijven zitten. 61-61 dus 5 minuten verlenging.

Verlenging
Beide teams begonnen erg nerveus aan de verlenging. Dit resulteerde in erg veel onnodig balverlies aan beide kanten en erg onzuivere schoten richting de ring. Het duurde bijna 4 minuten voordat Loon de eerste score aan kon tekenen. Grasshoppers probeerde van alles maar had geen geluk in de bucket waarna het team uit Landsmeer nog wel een drie-punter en twee vrije worpen benutten wat de eindstand op 61-68 bracht.
Teleurgesteld verlieten de dames de arena want er had meer in gezeten als de wedstrijd vanaf het begin goed gespeeld was. Wel gaf het iets van de mentaliteit en doorzettingsvermogen aan van het jonge Katwijkse team, dat niet van opgeven wist en de wedstrijd nog bijna had doen kantelen.

Scores
Sonja Kuijt 10; Evelien Messemaker 9; Noor Driessen 9; Iris Govers 8; Marieke van Schie 7; Mia Hordijk 7; Fleur Kuijt 5; Ingrid vd Plas 4; Ilse Kuijt 2.

Volgende wedstrijd
Aanstaande woensdag 30 november speelt Grasshoppers dames 1 om 21.00 uur opnieuw een thuiswedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn. Uw steun is weer zeer welkom.

Foto: Eveline Messemaker (hier op archieffoto van geert Bekker) was goed voor 9 punten

Comments

comments

DELEN