Afgelopen zaterdag speelden de dames van Solar-systemen Grasshoppers een uitwedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn. De nieuwkomer in de Eredivisie maakte het de Katwijkers behoorlijk lastig.

Via een 18-16 achterstand na de eerste periode en een 33-30 ruststand, was het verschil halverwege het 3e kwart opgelopen naar 42-37.

Tandje bijschakelen
Solar-systemen Grasshoppers wist een tandje bij te schakelen waarna op driekwart van de wedstrijd een voorsprong van 49-51 op het scorebord stond. In het vierde kwart werd de voorsprong uitgebouwd via 50-59 naar uiteindelijk een 57-69 overwinning voor de ploeg van coach Driessen en Allers.

Scores
Noor Driessen 11, Sonja Kuijt 11, Mia Hordijk 11, Evelien Messemaker 9, Ilse Kuijt 9, Marieke van Schie 7, Ingrid van der Plas 6, Iris Govers 3, Fleur Kuijt 2, Carola Menken.

Final Four
Door deze winst neemt Solar-systemen Grasshoppers deel aan de Final Four om het winterkampioenschap dat op 6 en 7 januari zal worden gespeeld in Bemmel. De tegenstander in de halve finale is het organiserende Lekdetec. De andere halve finalisten zijn Loon Lions en Renes Binnenland.