De dames 1 van Solar-systemen Grasshoppers beleefden een prima week. Na de bekerwinst op Binnenland afgelopen dinsdag in Barendrecht waar een ticket voor de halve finale werd verdiend, werd zaterdagavond ook de uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder winnend afgesloten.

Hiermee behielden de Katwijkers de tweede plaats in de competitie en is het gaatje naar de nr. 5 gegroeid naar 6 punten. Belangrijk voor de plaatsing voor de play-offs.

Intensieve verdediging
De thuisploeg ging fel uit de startblokken (5-0) maar Grasshoppers kon al snel aanhaken en nam halverwege het eerste kwart de leiding (7-10). Beide teams lieten een intensieve verdediging zien en na een gelijk opgaand scoreverloop zorgde Maaike Klein, topscoorster aan Helderse zijde met 19 pt, voor een kwart stand van 17-15.

Hoog tempo
Ook in het tweede kwart bleef het tempo hoog. Solar-systemen reageerde prima op de press van Den Helder en nam de leiding weer over (19-24). Ondanks een Helderse time out, na een 9-0 run, kan de Katwijkse ploeg verder uitlopen naar een voorsprong van maximaal 9 punten. Via drie-op-drie vrije worpen voor de thuisclub werd de ruststand bepaald (31-37).

Voorsprong verder uit
Na de rust liep Grasshoppers, na een 10-0 run, al weer snel verder uit (31-47) en zelfs naar een voorsprong van 17 punten op ruim 3 minuten voor het einde van dit kwart. Den Helder wilde nog van geen wijken weten en 4 scores op rij brachten de spanning in de wedstrijd terug (47-56).

Laatste krachtsinspanning
Een laatste krachtsinspanning van de thuisclub in de laatste periode, na een prima start van Solar-systemen (51-65), gaf het Helderse publiek weer hoop (58-67). Maar kleiner liet de ploeg van Rick Driessen het verschil niet komen. Eindstand (58-71).

Scores
Ilse Kuijt 18, Ingrid v.d. Plas 13 (+11 reb), Iris Govers 9, Mia Hordijk 9, Fleur Kuijt 7, Sonja Kuijt 4, Carola Menken 4, Irene Sanchez 4, Evelien Messemaker 2, Noor Driessen 1 (+5 assists).

Volgende wedstrijd
Zaterdag 11 februari staat er een thuiswedstrijd op de agenda. Een mooi affiche, tegenstander is koploper Lekdetec.nl en de aanvang is 19.45 uur. De wedstrijden tegen Lecdetec.nl staan vaak garant voor strijd en spanning en verdienen dan ook veel publiek.

Ingrid van der Plas was goed voor een prima double-double tegen Den Helder. Foto: Grasshoppers