Afgelopen zaterdag speelden de dames van Grasshoppers de belangrijke thuiswedstrijd tegen het andere kust-team uit de eredivisie. In een weer gezellig vol Cleijn Duin wist het team van Driessen en Allers wat hen te doen stond.

Den Helder is immers een belangrijke concurrent als het gaat om een plek bij de eerste vier. Dit geeft toegang tot het toernooi om het winterkampioenschap dat vorig jaar door de Katwijkse dames in Den Helder gewonnen werd.

Grip op de wedstrijd
Grasshoppers ging zeer fel uit de startblokken. De eerste zes minuten was het alleen Solar-systemen wat de klok sloeg. Mia Hordijk had de smaak te pakken en scoorde al snel 7 punten waardoor het na 5 minuten al 13-2 stond voor de thuisformatie. Door een zuiver drie-punts schot van Fleur Kuijt leek de ellende voor het team van Meindert van Veen bijna onherstelbaar. Het team van Den Helder veranderde de verdedigingsstrategie en kreeg iets meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een kwart stand van 20-13.

Te weinig uitgespeelde kansen
Het tweede kwart zat verdedigend nog wel goed in elkaar maar aanvallend werden er te weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Ilse Kuijt nam dit kwart met 5 pnt de helft van de totaal score voor haar rekening. Den Helder slaagde erin om langzaam dichterbij te komen en met nog 3 minuten op de klok was de score 28-25. Beide teams slaagde erin om in de laatste minuten nog één maal te scoren waardoor het scorebord bij rust 30-27 aangaf.

Driepunter
Na de rust leek het nog even angstig te worden voor de Katwijkse equipe. Den Helder kwam via een drie-punter op gelijke hoogte. Dit kwart kenmerkte zich verder voornamelijk door vrije- worpen scores. Na nog reguliere scores van Carola Menken en Noor Driessen scoorden Den Helder nog slechts drie vrije worpen en Solar-systemen Grasshoppers 6 .Gelukkig wist Sonja Kuijt het kwart met een driepunter af te sluiten en leek de voorsprong van 10 punten het team weer vertrouwen te geven.

8 punten weggekaapt
Het vierde kwart probeerde Den Helder nog één maal alles te geven maar elke score van hen werd tot drie maal toe beantwoord door een drie-punter van Sonja Kuijt. Hierdoor konden de geel-hemden uitlopen tot 14 punten. Hierna was het de beurt voor de Helderse Marloes Roetgerink die in 2 minuten tijd 8 punten wist weg te kapen bij Grasshoppers waardoor het de laatste 3 minuten nog alle kanten op kon met de uitslag. Gelukkig herstelde Grasshoppers zich net op tijd om de wedstrijd uiteindelijk met 62-50 naar zich toe te trekken. Door deze uitslag blijft Grasshoppers qua verloren wedstrijden naast Binnenland dat er na zaterdagavond ook twee verloren heeft maar achter Lekdetec dat deze competitie nog geen wedstrijd verloren heeft. De strijd om de 4e plek gaat op dit moment tussen Loon-Lions en Den Helder die beide 4 wedstrijden verloren hebben.

Scores
Mia Hordijk 13; Sonja Kuijt 12; Noor Driessen 8; Fleur Kuijt 7; Ingrid vd Plas 7; Ilse Kuijt 5; Marieke v Schie 4; Evelien Messemaker 4; Carola Menken 2; Iris Govers 10 reb.

Volgende wedstrijd

Op vrijdag 25 november om 21.00 uur wacht de eerste ontmoeting thuis tegen Loon Lions. We kunnen dan uw steun in de rug weer erg goed gebruiken.

mia-hordijk-op-archieffoto-was-een-plaag-voor-de-verdediging-van-den-helder

Foto: Mia Hordijk op archieffoto

Comments

comments

DELEN