KATWIJK – Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Katwijk weer gratis compost ophalen. Op zaterdag 25 maart kunt u per persoon maximaal vier zakken à 20 liter compost ophalen bij de milieustraat, Taanderstraat 1 in Katwijk.

Neem uw legitimatiebewijs mee en wees er snel bij, want op is op. De milieustraat is zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur.

De gemeente zegt bedankt!
De gemeente bedankt u op deze manier voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Door het gebruik van compost is minder kunstmest nodig. Elke 1000 kg GFT voorkomt 90 kilo CO2 uitstoot. Zo helpt u direct mee aan het verminderen van het broeikaseffect. Van uw GFT-afval wordt o.a. compost gemaakt.

Natuurlijk compost
Compost verbetert op een natuurlijke manier de bodem van uw tuin. Bloemen en planten groeien beter, de waterhuishouding van uw tuin wordt op een natuurlijke manier gereguleerd en de natuurlijke balans van de bodem wordt beter.

Kom op de fiets
De compostdag wordt altijd druk bezocht. Voorkom dat u in de file staat en kom op de fiets. U kunt de zakken compost gemakkelijk meenemen in fietstassen of onder snelbinders.

Van afval naar grondstof
Wilt u zelf zien hoe uw GFT compost wordt? U bent op zaterdag 25 maart ook welkom op het festival ´Begin van iets moois´ bij de Meerlanden in Rijsenhout, Aarbergerweg 41 Rijsenhout. Kijk hier voor meer informatie.

VIAWikipedia