Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties. Op zaterdag 10 juni kunt u tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Vragen over e-books
Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door gratis inloopspreekuren te organiseren.

Twee medewerkers van de bibliotheek zitten met de koffie klaar en helpen zoveel mogelijk mensen met hun vragen rondom het e-book-aanbod van de bibliotheek. Zij assisteren bijvoorbeeld bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Het is wel van belang dat de mensen die langskomen hun e-mailadres met wachtwoord paraat hebben of meenemen. Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen mensen graag op weg die geïnteresseerd zijn in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet. Voor ons altijd een leuke uitdaging om deze vorm van lezen onder de aandacht te brengen. En als je het eenmaal doorhebt, gaat er een wereld van e-books voor je open.”
Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 10 juni tussen 10.30 en 12.30 uur even aan te schuiven in de Hoofdbibliotheek. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

Comments

comments

DELEN