Zomaar vanuit het niets de aula in allemaal mooie kleuren geschilderd. Het overkwam de leerlingen van de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool in Katwijk aan Zee.

In hun vertrouwde aula waren de afgelopen dagen leerling-schilders van de ROC Mondriaan ijverig bezig om de witte muren in paarstinten te schilderen. De actie bleek in gang gezet door Rob Honsbeek, een inwoner uit Katwijk en werkzaam bij verfproducent Sikkens.

De verfproducent startte eerder dit jaar een landelijke campagne om scholen meer kleur te geven. De landelijke campagne, genaamd Kleurinitiatief NL, is voortgekomen uit de wens van medewerkers om in hun directe omgeving zelf actief te zijn met een maatschappelijk initiatief.

Medewerkers van de verfproducent voorzien dit schooljaar specifieke of gezamenlijke ruimten op scholen van een gratis schilderbeurt. Reden voor Rob Honsbeek om de basisschool aan te dragen voor het maatschappelijke initiatief: “Mijn kinderen zitten in groep zes en groep acht. Ook mijn vrouw heeft nog op deze school gezeten. De school neemt dus een belangrijke plaats in ons leven in. Dan wil je iets terugdoen. Ik vond dat de aula, waar veel mensen samen komen, wel een mooie kleur kon gebruiken.”

De aula van de school kreeg deze week niet alleen een belangrijke opfrisbeurt, de leerlingen komen bovendien in aanraking met het schildersvak. Het schilderwerk wordt gedaan door leerlingen van de schildersopleiding van ROC Mondriaan uit Den Haag, onder begeleiding van gepensioneerde medewerkers van Sikkens, om de kneepjes van het schildersvak nog verder onder de knie te krijgen. Directeur André van der Tuijn van de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool geeft aan blij te zijn met de kleurrijke opfrisbeurt: “We vinden het al met al een prachtig initiatief waarbij het mes aan twee kanten snijdt: aan de ene kant krijgen onze kinderen een mooie lesomgeving en aan de andere kant krijgen de leerling-schilders van ROC Mondriaan een waardvolle stage.”