KATWIJK – Zaterdag 9 september is de Katwijkse Watersportdag. De verschillende watersportverenigingen van de kustplaats presenteren zich met een leuk en actief programma. Ben je geïnteresseerd in watersport of kijk je er graag naar? Kom dan naar de Oude Rijn in Katwijk waar het spektakel plaatsvindt!

De activiteiten vinden plaats op het terrein van de KRB aan de Kanaaldijk en het terrein van Rijnland naast de oude loods van de KNRM. Je kan hier kijken bij de stands van de deelnemende verenigingen en bedrijven. De Katwijkse Zeeverkenners hebben hier voor de jongere watersporters leuke activiteiten, zoals het zelf bouwen van een zeilbootje, Katwijk Event verzorgt schminken en de Rabobank sponsort een springkussen.

Verder kun je met surfclub Katwijk suppen, kun je kanoën met aquasports. Er wordt door KWV Skuytevaert een zeilareana aangelegd en jonge geïnteresseerden kunnen hier kosteloos kennismaken met het zeilen in de optimist. Er kan gezeild worden met een lelievlet. Roeivereniging Ferox is van de partij, laat je spierballen zien en roei een stukje mee. Voor de adrenalinejunks is er de mogelijkheid om een vlucht op een flyboard te maken! Maar er kan natuurlijk kan er ook rustig meegevaren worden met sloepjes van Marina Rijnsburg .

Duikschool de Dive post, de KRB, Gear freak watersportartikelen en surfschool Pro-intro zijn ook aanwezig op het terrein of op het water om te laten zien wat zij in huis hebben.

Bij de jachthaven ligt ter bezichtiging de Wilhelmina de historische boot van de stichting Katwijker Motor. Vanaf steiger1 zal sportbedrijf Katwijk kennismakingslessen verzorgen met de sport Float-fit. Dit alles wordt muzikaal ondersteund door het Skuytevaert Shantykoor.

Heel veel gratis activiteiten dus op de Oude Rijn. Het programma duurt van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Comments

comments

DELEN