Grip op de Knip zet deur open voor Katwijkers met geldproblemen

Katwijk Katwijkers met geldproblemen kunnen nu officieel terecht bij het inloopspreekuur van Grip op de Knip. Wethouder Mostert opende deze week de ruimte aan de Nassaudreef, waar mensen met vragen terecht kunnen.

Mostert vindt het een goede ontwikkeling. ,,Mensen kunnen op deze manier een schuldsanering voorkomen. Daar is iedereen mee geholpen.”

De vrijwilligers, maatjes, van Grip op de Knip helpen mensen die kampen met geldproblemen. Dat gebeurt niet met het geven van financiële steun, maar met adviezen. De maatjes worden ingezet na een gesprek met twee coördinatoren. Die zitten nu elke maandag van 10 tot 11.30 uur klaar in het onderkomen aan de Nassaudreef. De deur staat al sinds begin januari open. Katwijkers met vragen zijn al binnen komen lopen. Soms zijn die gesprekken verhelderend, maar er zijn ook mensen die hulp nodig hebben om de problemen op te lossen.

Hulp in Katwijk is hard nodig, zei voorzitter Aad van der Hout tijdens de opening van het inloopspreekuur. Katwijk is landelijk gezien een gemeente met inwoners met problemen. Op een lijst van 395 gemeenten staat Katwijk op nummer 158. ,,In voetbaltermen gesproken het linkerrijtje. Ik had liever gezien dat we in de degradatiezone staan met Katwijk.”
Het inloopspreekuur en het gebruik van Google Adwords moeten daarbij helpen. Het internet wordt gebruikt om mensen met schulden naar de website van Grip op de Knip te leiden.