KATWIJK – Alle vijf wilden ze hun werk laten zien in het DunaAtelier en dieren vormen de overeenkomst. De groep bestaat uit drie schilders en twee ruimtelijk werkende kunstenaars.

Bij Suzan Jegen speelt haar kat de hoofdrol. Zij schildert in acrylverf het dier op houten planken. In sprekende kleuren, geschilderd met brede penseelstreken en soms met behulp van het paletmes neemt de kat een groot deel van het beeldvlak in. Het gaat Suzan om het vangen van de gemoedstoestand in de blik van de kat. Bijna tien jaar geleden begon zij, nog wonend op het Griekse Kreta met schilderen. In Katwijk volgt zij nu bij kunstenaars in de regio workshops, niet zonder succes.

Toni Boot werkt meestal in olieverf. Licht en kleur staan centraal bij de diverse onderwerpen die zij schildert, waaronder dieren. Soms schildert zij naar de werkelijkheid, maar meestal probeert zij iets dat haar raakt op het doek uit te werken. Spiritualiteit en liefde zijn daarbij belangrijke thema’s. Zo ook de schoonheid van de natuur en de zorg voor het behoud van de aarde.

Rian Verbeek-de Lincel komt uit Noordwijk. Ook zij gebruikt graag planken om haar schilderingen te maken. De afwisseling van licht en donker en de kunst van het weglaten boeien haar. Zij gaat altijd op zoek naar grote contrasten omdat alles meer tot leven komt, meer diepte of volume krijgt.

Figuratief schilderen is haar ding. Zij wil laten zien hoe mooi de natuur is, de dieren, de bloemen, het strand etc.

De uit Denemarken afkomstige Lisbeth J. Veillat is gefascineerd door de uitdrukkingskracht van natuurlijke materialen en experimenteert met de grenzen daarvan. De beelden van haar hand zijn een zoektocht in expressie door middel van vorm en materiaal. Meestal werkt zij met metaal, maar zij heeft ook in glas en verschillende soorten kunststof gewerkt.

Actueel werk van haar hand is gemaakt uit oude gereedschappen en serviesgoed, dat zij combineert tot nieuwe “levensvormen,” zonder de herkenbare gereedschappen te verhullen. Het is zowel een geheel als een puzzel.

De laatste deelnemer aan deze groep is Nico Duivenvoorde. Zijn kleine op dieren geïnspireerde sculptuurtjes in vrolijke kleuren maakt hij in keramiek .

De expositie in het DunaAtelier is te zien van 9 t/m 25 juni
adres: Boulevard 73 Katwijk
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur

Comments

comments

DELEN