Maandagochtend heeft een zeer grote brand een bedrijfspand in de as gelegd op de Jan Evertsenlaan in Katwijk.

De brand werd in de nacht rond 4 uur ontdekt door surveillerende agenten. Zij zagen rook uit het pand komen, waarop de brandweer werd gealarmeerd.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand om overslag naar het ID College, het politiebureau en autodealer Citroën de Jong te voorkomen. Het politiebureau werd ontruimd. Ook alle politieauto’s werden verplaatst.

Door de zeer grote brand werden bewoners in Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De Zeeweg, Koningin Julianalaan en de Industrieweg werden volledig afgesloten voor verkeer. Rond 07.15 uur werd het sein brandmeester gegeven. Burgemeester Jos Wienen is ter plaatse geweest om zich in te laten lichten over de brand.

Het ID College blijft maandag de hele dag dicht, de 350 leerlingen mogen thuis blijven. In het pand waar de brand woedt was Servo Berkel Prior gevestigd, een fabrikant van weegapparatuur. Het pand wordt verbouwd en zou op 1 april betrokken worden door een nieuwe eigenaar.

Vorig artikelRuim 4.000 bezoekers open dag Alrijne Ziekenhuis Leiden
Volgend artikelID College dinsdag weer open na brand