FOTOAart Rietveld

KATWIJK – De wijk Rijnsoever heeft last van de rook die vrijkomt bij de grote brand bij recyclingbedrijf Van Leeuwen. De politie rijdt met geluidswagens door de wijk om inwoners te waarschuwen ramen en deuren te sluiten als ze last hebben van de rook.

‘Wie last heeft van de rook moet zijn ramen en deuren dichthouden,’ zegt Annemarie Moeijes woordvoerder brandweer. De rook is vooral vervelend. ‘We zijn continu aan het meten en zien dat er geen schadelijke stoffen inzitten.’

Ook is de provincieweg N206 afgesloten vanwege de rook. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Ook het vaarverkeer heeft overlast. De Maandagsche Watering is afgesloten voor vaarverkeer.

De brand is vanmorgen vroeg ontstaan in een stapel papier waarna het doorsloeg naar hout. De brandweer van Rijnsburg werd om vijf minuten voor vijf gealarmeerd voor de brand. Om tien over vijf is opgeschaald naar middelbrand waarna ook de Katwijkse brandweer is gealarmeerd. Om kwart voor zes is opgeschaald naar grote brand en om tien over zes is GRIP 1 afgegeven.

Er wordt geprobeerd om bij de kern van de brand te komen, maar dat is nog niet gelukt. Het blussen gaat nog zeker uren duren.

Comments

comments

DELEN