Het Noordzee Zomerfestival dat van 4 tot en met 13 augustus gehouden wordt op het strand in Katwijk aan Zee heeft een programma met een groot aantal sterartiesten.

Op vrijdag 5 augustus is de publieksaftrap van het festival met de tribute band Italian Bee Gees.

Sterretje
Voor het eerst heeft het negendaagse festival een Dance-avond en wel met hele spectaculaire ster: Tony Star. Tijdens Full house on The Beach op zaterdag 6 augustus draait hij samen met DJ Mystica en andere DJ’s.

Oud & vertrouwd
Verderop in het programma staat UB40 en Doe Maar tribute bands opgesteld. Ook de traditionele folk avond en de hit van vorig jaar, De SOG band,onder de nieuwe naam Hottub Heroes, komt terug. Het festival eindigt op vrijdag 12 augustus met Vrienden van Katwijk Live onder leiding van Support Act en 13 augustus Live uit de Tap met onder andere Ruby van Urk.

Samenwerking met Katwijkse partijen
Naast de sterren van formaat zijn er ook veel kleine juweeltjes te ontdekken in het programma, die vaak voortkomen uit samenwerking met Katwijkse partijen. Nieuw is de samenwerking met het Genootschap Oud Katwijk voor het Nationale Klederdracht festival en met Beachclub Katwijk voor een clinic beachvolleybal en beachtennis.

25.000 bezoekers, 80 vrijwilligers
Het Noordzee Zomerfestival is met 25.000 bezoekers en inzet van meer dan 80 vrijwilligers het grootste gratis evenement in de regio. Alleen door de steun van vele Katwijkse ondernemers is dit evenement mogelijk gemaakt. Ook dit jaar verrijst twee weken lang de festivaltent op het nieuwe evenemententerrein. Bijzonder is het Noordzee terras met uitzicht over zee en strand. Het succes van vorig jaar is De Wijnbar waar de rustzoekers kunnen vertoeven en een podium richting zee om de geluidsoverlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Het Noordzee Zomerfestival wordt mede mogelijk gemaakt door ondernemers en particuliere sponsors. Kijk voor het programma en laatste festivalnieuws op: www.noordzeezomerfestival.nl of op de facebookpagina. Voor het avondprogramma geldt een toegang vanaf 18 jaar en ouder.

Foto: Andrea Olthof