In de nacht van donderdag op vrijdag hebben verschillende stations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij samen met de brandweer en politie gezocht naar
een vermiste zwemmer ter hoogte van de wandelpier in Scheveningen.

Rond middernacht werd alarm geslagen nadat iemand met een rugtas zee in was
gelopen ter hoogte van de wandelpier. De meldkamer alarmeerde naast brandweer en politie ook de KNRM van Scheveningen.

KNRM Scheveningen ging vervolgens met de reddingboot ‘Kitty Roosmale Nepveu’, de ‘Beluga’ en het kust hulpverleningsvoertuig ter plaatse en hebben een zoekactie opgestart.

Het Kustwachtcentrum in Den Helder alarmeerde niet veel later de KNRM stations van Katwijk en Ter Heijde om te assisteren bij deze zoekactie. Naast de kust hulpverleningsvoertuigen van beide stations, sloot vanuit Katwijk de reddingboot ‘De Redder’ en vanuit Ter Heijde de reddingboot ‘George Dijkstra’ aan bij de zoekactie.

De vier reddingboten hebben diverse zoekslagen gemaakt tussen de wandelpier en de
Wassenaarseslag. Het Kustwachtcentrum heeft de zoekactie gecoördineerd en de one scene
coördinator op zee was de reddingboot van Scheveningen. Vanuit de lucht werd ondersteuning verleend door een politiehelikopter en de NHV Sar helikopter. Deze hebben het duin, strand en zeegebied ruim afgezocht met hun warmtebeeldcamera.

Na ongeveer twee uur gezocht te hebben werd rond twee uur in overleg met het
Kustwachtcentrum besloten om de zoekactie te beëindigen. De varende eenheden hebben hun laatste zoekslag afgemaakt en konden vervolgens weer terug richting het boothuis.
Er is niemand aangetroffen door de deelnemende eenheden.

(Foto: PR)

Comments

comments

DELEN