De 20-jarige Guus van Weerdenburg heeft afgelopen week een 2-jarig contract getekend bij VV Katwijk. De ex-prof komt over van het Alkmaarse AZ maar speelde het laatste half jaar op huurbasis bij FC Dordrecht. Hier speelde hij alle wedstrijden in de basis en maakte hij veel indruk op de linksback positie.

Guus is een linksbenige bewegelijke en snelle speler die met zijn winnaarsmentaliteit, gekoppeld aan zijn techniek en inzicht, zowel over verdedigende als aanvallende kwaliteiten beschikt.

De in Amsterdam woonachtige Guus heeft bij AZ vanaf de D-junioren alle jeugd selectieteams doorlopen. Als speler van het Nederlands Elftal onder de 19 jaar tekende hij op 18-jarige leeftijd een 2-jarig contract. Hierna speelde Guus in het beloften team, voordat hij afgelopen winterstop aan Dordrecht verhuurd werd.

In de zomer loopt zijn contract bij AZ af. Ondanks het feit dat hij de mogelijkheden had om in de Jupiler League te blijven, heeft Guus gekozen om volgend seizoen voor VV Katwijk in de 2e Divisie uit te komen. Naast voetballen in het oranje zwart, zal Guus zijn studie weer op gaan pakken.

Comments

comments

DELEN