De Leidse regio werkt aan het versterken van haar winkelgebieden. Economie071, een samenwerkingsverband van o.a. ondernemers en gemeenten, heeft het landelijk opererend Expertteam Winkelgebieden gevraagd hierbij te helpen. De experts hebben de afgelopen maanden samen met de winkeliers, de winkeliersverenigingen en eigenaren van winkelpanden een actieplan per winkelgebied opgesteld of verder uitgewerkt. Deze plannen zijn bijna klaar. Op de werkconferentie ‘Handen uit de mouwen voor sterke winkelgebieden’ op 25 oktober in partycentrum La France in Oegstgeest, presenteren de experts hun bevindingen en aanbevelingen. Ondernemers kunnen daarnaast inspirerende workshops volgen en de eerste stap zetten in het uitvoeren van de actieplannen.

Zelf aan de slag
Wethouder Ton de Gans van Zoeterwoude (bestuurlijk opdrachtgever van de regionale Retailvisie vanuit Economie071): ‘De afgelopen periode hebben retailexperts samen met ondernemers en gemeenten concrete actieplannen uitgewerkt. Tijdens de werkconferentie gaan deelnemers ook zelf aan de slag met diverse workshops. De handen uit de mouwen dus. Een bijeenkomst die betrokkenen niet aan zich voorbij kunnen laten gaan!’

Programma
De avond in La France is voor winkeliers en winkelpandeigenaren in de Leidse regio en begint om 18.00 uur met soep en broodjes en gelegenheid tot netwerken. Vanaf 19.00 uur start het inhoudelijke programma. Na de presentatie van het Expertteam volgen de workshops. Deze worden begeleid door landelijke deskundigen én lokale ondernemers.

Workshops
De actieplannen zijn opgesteld voor alle huidige winkelgebieden in de Leidse regio: de winkelgebieden die tot de winkelstructuur behoren, gebieden waarbij ook aan andere functies wordt gedacht en de perifere centra, de (woon)boulevards, waar profilering van de centra ten opzichte van elkaar aan de orde is. De workshops gaan in op kansrijke acties voor al deze typen winkelgebieden. De volgende workshops worden aangeboden:

• ‘De klantervaring’ (Customer Journey) en gebiedsprofilering
• Sterke winkelgebieden door samenwerking
• Social mediastrategie en online doelgroepen
• Kansen zien en benutten bij functieverandering van winkelgebieden
• Profilering (woon)boulevards

Aanmelden
Meer informatie over de werkconferentie ‘Handen uit de mouwen voor sterke winkelgebieden’ op 25 oktober is te vinden op www.economie071.nl. Hier zijn de workshops verder omschreven en kan men zich aanmelden via een digitale link.

Comments

comments

DELEN