NOORDWIJK – “Mensen in beweging brengen en houden is de voornaamste doelstelling van onze foundation” vertelt een trotse Edwin van der Sar. “Vanaf het moment dat deze run door en voor onze foundation georganiseerd wordt hebben we bewust gekozen voor een toegankelijke wedstrijd. Een recreatieloop waar iedereen zich thuis voelt. Van beginnende loper tot gehandicapte sporter. Van jeugd tot wedstrijdloper. En dat slaat dus aan gezien de groei die we jaarlijks doormaken. Als ik kijk naar het aantal voorinschrijvingen word het zondag echt goed druk op de boulevard.”

Jubileumeditie
Annemarie van der Sar: “Helemaal mooi dat de 5e editie van de wedstrijd gelopen wordt in het jaar dat ook onze foundation 5 jaar bestaat. Dat je deze wedstrijd met zoveel mensen in je eigen achtertuin kunt organiseren en beleven maakt het voor ons erg bijzonder. En natuurlijk loop ik zelf ook mee.”

De Edwin van der Sar Foundation realiseert projecten ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. En zet ‘bewegen’ in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. Daar past een wedstrijd als deze perfect in en het voelt goed dat zoveel mensen dat ook zo ervaren.

De organisatie is bezig met de laatste voorbereidingen en zorgt ervoor dat alle lopers zondag a.s. in een goede sfeer en mooie omgeving een sportieve prestatie kunnen leveren. De voorregistratie is nog open en hardlopers melden zich nog steeds aan. Startnummers kunnen ook op de dag zelf nog geregeld worden bij Theater De Muze in Noordwijk. “En dan ben ik heel benieuwd naar het aantal deelnemers” besluit van der Sar “We hebben namelijk een kleine weddenschap lopen over het aantal lopers en ik ben bang dat ik een goede fles wijn kwijt ben. Maar dat heb ik er graag voor over”.

Comments

comments

DELEN